Google Audio Widget

5 Μαρ 2017

Ο Καντίνσκι ο Ιαβέρης και μια εκδρομή στου μυαλού μου τα ξεχασμένα...

Θέλω πάλι τόσα πολλά να γράψω αλλά για κάποιο περίεργο τρόπο οι λέξεις δε μπαίνουν στη σειρά και το κείμενό μου έχει τη μορφή της φούγκας του Καντίνσκι






Η κοινωνία τραβά τη φουσκοθαλασσιά της και μεις χωράμε στα απόνερα της, στριμωγμένοι καθώς είμαστε στις σκέψεις μας για να παλέψουμε τις καθημερινές υποχρεώσεις και ανάγκες μας. Ψάχνουμε τις δίχως γυρισμό μέρες που περάσαν στις στράτες του πελάγους που λέγεται ζωή.



Βιολί η όλη φάση και μεις τρίχες απο το δοξάρι και σε κάθε δοξαριά του καλλιτέχνη να σπάει και μια τρίχα και να έχουμε απομείνει τώρα σπασμένοι και κρεμάμενοι απο το τίποτα του αύριο. Ανοίγεις τα μάτια σου και ελπίζεις να είναι τούτη η μέρα καλύτερη απο τη χθεσινή, και αν ανοίξεις τηλεόραση ή ραδιόφωνο έχεις ήδη χάσει. Σε βάλαν ήδη και πάλι στο χορό να παριστάνεις το χορευτή σε μασατζίδικο έξω απο τη Λάρισα εν μέσω απεργίας φορτηγατζήδων.


Βρήκα ευτυχώς χρόνο να διαβάσω καμιά δεκαριά βιβλία το τελευταίο δίμηνο και χαίρομαι γιατί τελικά το χάλι τούτο το σημερινό δεν είναι καινούριο απλά όταν κάνεις μια διαπίστωση τόσες πολλές φορές είσαι σίγουρος οτι η άποψή σου για το τετελεσμένο είναι σωστή. Και στη προκειμένη περίπτωση το τετελεσμένο είναι η παταγώδης αποτυχία τούτου του συστήματος που ζούμε σήμερα...
Στα σίγουρα αν με έχεις διαβάσει ή με ξέρεις προσωπικά θα περιμένεις με αγωνία να ακούσεις τη Ξύλινη λέξη για την οποία μου κάνεις και κριτική, ναι καπιταλισμός είναι η λέξη και σίγουρα δε κρύβει  τίποτα το μαγικό το μυστηριακό ή το ανθρώπινο αλλά επειδή σε ενοχλεί και έχει Ξύλινο ήχο στο άκουσμά της θα στο πω αλλιώτικα, θα στο πω εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο. Αν και εδώ βρήκες κάτι ξύλινο ψάξου πάντως γιατί είτε είσαι σε λάθος ιστολόγιο είτε τα έχεις τσεπώσει χοντρά και είσαι εδώ μέσα για να γελάσεις με τη κατάντια των υπόλοιπων...

Η ίδια ιστορία απο τότε που θυμάμαι τον  εαυτό μου. Σε τούτο το τόπο κάθε φορά περιμένουμε να πάει κάτι στραβά και μετά θα βγουν πρώτα οι δημοσιογράφοι, μετά απο πίσω θα βγουν οι ειδικοί, μετά θα έρθουν οι κριτικοί των ειδικών και μετά ο Σάββας η Μαρία απο το Περιστέρι που είναι βοηθός πιστολάκι κομμώτρια και ο Ναπολέων που είναι τρίτη γενιά απόγονος του ξεπλένη απο το Ηράκλειο θα πουν και αυτοί και το μακρύ αλλά και το κοντό τους.
Έ κάπου εκεί στους τελευταίους είμαι και εγώ, θα γράψω και εγώ τη παπάτζα μου να έχω να τη βλέπω μετά απο χρόνια γνωρίζοντας εκ τω προτέρων οτι η κατάσταση που περιγράφω εδώ θα είναι ίδια ακόμα και μετά απο 50 χρόνια.
Έγινε λοιπόν το τρομερό δυστύχημα στην εθνική με 4 ανθρώπους νεκρούς. Αρχικά και χωρίς κανείς να βρει πώς έγινε το βίντεο διέρρευσε στο διαδίκτυο, οι δημοσιογράφοι βρήκαν ψωμί για τον επόμενο μήνα και γέμισαν τις εικόνες μας με θάνατο οι σελίδες των εφημερίδων πύκνωσαν τις γραφές των και το διαδίκτυο πήρε για ακόμα μια φορά φωτιά. Στη συνέχεια πήραν τη θέση μάχης οι ειδικοί, βγήκε ο Ιαβέρης επανέλαβε σε όλα τα ραδιόφωνα τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις εφημερίδες αυτά που λέει εδώ και 30 χρόνια, φυσικά έγιναν οι αντίστοιχες αναδημοσιεύσεις στο facebook και στον ηλεκτρονικό τύπο και έγινε και απο εκεί το χρέος έγιναν οι καλές πράξεις της ημέρας που θα μας πάνε ενα βήμα πιο κοντά στο παράδεισο και βολεύτηκε η κατάσταση.Το καλύτερο κομμάτι που μας εκφράζει σα λαό και ΄μας κάνει να ξεχωρίζουμε όμως είναι αυτό που θα σου πω τώρα. Είναι η ώρα λοιπόν που σκάει μύτη ο Λιάκος και η Σούλα απο τα Λιόσα για να κάνει κριτική. Ο Λιάκος λοιπόν ατάκα που επιτόπου έβγαλε όλη τη μανία και τη κακομοιριά που τον διακατέχει για τον οδηγό του ακριβού αυτοκινήτου, όση μεμψιμοιρία έκρυβε βαθιά μέσα του την ξεστόμισε με μιας... Καλά να πάθει το πλουσιόπαιδο είπε και ελάλησε αλλά οι άλλοι τι του φταίγανε,και αναρωτιέμαι στεναχωριέται για τους άλλους γιατί ήτανε φτωχοί? Δηλαδή τώρα αμα το παρκαρισμένο ήταν ενα χλιδάτο αμάξι και αυτό που εξετράπη της πορείας του ήταν το zastava του Θύμιου που του είχε βάλει τουρμπίνα και το έκλεψε κρυφά ο κανακάρης του χωρίς δίπλωμα (και στα φανερά τυ το δίνει αλλά για μέσα στο χωριό),  θα ήταν άλλο το φορτίο λύπης του Λιάκου? Αν το χλιδάτο αμάξι ήταν οποιοδήποτε απο αυτά που ακούω κάθε βράδυ να περνάνε με 200+ τη Δημοκρατίας το αποτέλεσμα θα ήταν άλλο? Λοιπόν εδώ το θέμα είναι συγκεκριμένο και δυστυχώς η κριτική που έγινε δεν έγινε ούτε για το αμάξι ούτε για τίποτα άλλο, η κριτική έγινε μόνο και μόνο επειδή ο οδηγός του ήταν γιος συγκεκριμένου ανθρώπου και δυστυχώς ο μισάνθωπος νεοέλλην έβγαλε όλη  του την οργή με αντίκρισμα τις εργασιακές σχέσεις που διέπουν τουτους τους καιρούς, δυστυχώς για τον Νεοέλλην όμως παίζει σε λάθος πεδίο, τη κριτική και την οργή του μπορεί άνετα να τη βγάλει στο χώρο της δουλειάς του διεκδικώντας και αναζητώντας καλύτερες μέρες γιατί μπορεί η κατσίκα του γείτονα να ψοφήσει ο γείτονας όμως που σε έχει στη δούλεψη του θα πάρει άλλη κατσίκα και έσυ πάλι θα περιμένεις να του ψοφήσει. Και φυσικά η λαϊκή τούτη παροιμία δεν συγκρίνεται με το πόνο που έχει κάθε γονιός που χάνει το παιδί του και δεν αξίζει σε κανέναν να το ζει, κατά πόσον να γίνεται στόχος κριτικής με αφορμή ένα τέτοιο γεγονός.Αν η ταχύτητα με την οποία έτρεχε ήταν μεγάλη αν φταίγανε τα λάστιχα αν το παρκαρισμένο ήταν 5 μέτρα πιο κάτω αν αν αν δεν έχει σημασία φίλε αναγνώστη. Σημασία έχει οτι εγώ εσύ και όλοι εκεί έξω που κάναμε την κριτική μας καλή ή κακή με δόλο ή όχι μπορούμε να κατανοήσουμε τι διάολο πρέπει να γίνει για να αλλάξει κάτι σε τούτη τη φρουτοπία.
Αν ψάχνεις απάντηση τότε αυτή είναι όχι, τίποτα δε θα αλλάξει εγώ εσύ ο Λιάκος και η Σούλα απο τα Λιόσα είμαστε ίδιοι εχθές και θα είμαστε ίδιοι και αύριο, θα συνεχίσω να ανεβαίνω πολλές φορές στο παπί χωρίς κράνος, εσύ θα συνεχίσεις να είσαι πιλότος που δε σε πιάνουν 3-4 μπυρίτσες, η Σούλα απο τα Λιόσα θα συνεχίσει να ξυπνάει αργά και να βάφεται ενώ οδηγάει για να φτάσει στο κομμωτήριο που δουλεύει σα βοηθός πιστολάκι και ο Λιάκος θα συνεχίσει να στέλνει μήνυμα στο πιπίνι που γνώρισε προχθές στο πάρκο όταν είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του οδηγώντας για να πάει να πάρει το γιο του απο το φροντιστήριο.
Η αντικειμενική πραγματικότητα απο το τι θα θέλαμε να συμβαίνει απέχει όσο απέχει η γη απο τη σελήνη το ζήτημα είναι οτι εγώ και εσύ δε διαθέτουμε πύραυλο για να την αγγίξουμε. Δεν είμαι σωστός ούτε τέλειος προσπαθώ τουλάχιστον να μη βάζω σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων. Συμφωνώ σε ένα μεγάλο μέρος με τις απόψεις του Ιαβέρη χωρίς να τις θεωρώ και τις μόνες σωστές, απο την άλλη για να φτάσουμε μέχρις εκεί που αναφέρει υπάρχουν τεράστια βήματα απο την κρατική και εκτελεστική εξουσία για την οποία δεν αναφέρει κάτι ή οι αναφορές του έχουν χαρακτήρα αφοριστικό χωρίς αντικειμενική και ουσιαστική λύση.



Βαρύ το κλίμα και πάλι, πριν απο λίγο τελείωσα ενα τρίχορδο που ακούγοντάς το χάρηκα ιδιαίτερα οπότε δε θέλω να βάλω άλλες σκέψεις στο κενό της οθόνης μου. Θα γεμίσω την ώρα μου με λίγη μαγεία, λίγη απο εκείνη που οι νότες έχουν κρυμμένη μέσα τους και είναι ικανή να σε γεμίσει αδρεναλίνη σε πιο μεγάλο βαθμό απο ότι η ταχύτητα μπορεί να σου προσφέρει...  












Καλούς δρόμους σε όλους σας φίλοι μου και προσοχή εκεί έξω.


Δεν υπάρχουν σχόλια: